Az alapanyag beszerzés talán még belefér a szombati bevásárlásba, és egy gyors, kellemes ebéd lehet belőle. Hús nélkül is nagyon jó, aki így készíti, esetleg tehet bele egy kis újkrumplit is.
Hozzávalók:
½ kg kifejtett, friss zöldborsó
5 zsenge sárgarépa
2 zsenge petrezselyemgyökér
4 zellerszár
1 közepes főzőhagyma
½ kg csirkemell
3 evőkanál olaj
1 csokor friss korianderzöld
1 kávéskanál pirított, vágott köménymag
1 kávéskanál római kömény
só, frissen őrölt fekete bors
3 deci joghurt
1 liter víz
A zöldségeket megtisztítjuk, majd felaprítjuk. Az olajon megpirítjuk a besózott, kockákra vágott csirkemellet, hozzáadjuk a zöldségeket és a hagymát. Kb. 5 percig együtt pirítjuk ügyelve, hogy ne égjen le (de az állandó kavargatással ne is törjük össze a zöldségeket), majd felöntjük a vízzel, megsózzuk, és fedő alatt puhára főzzük (kb. 20-25 perc). A főzési idő felénél beletesszük a kétféle köménymagot és a borsot.
A tányéron, tálalásnál adjuk hozzá ízlés szerint a joghurtot és a friss korianderzöldet.