A Két Cica Konyhája

Gyors, joghurtos borsóleves

Gyors, joghurtos borsóleves

YI5M5135.jpg 

 

 

Az alapanyag beszerzés talán még belefér a szombati bevásárlásba, és egy gyors, kellemes ebéd lehet belőle. Hús nélkül is nagyon jó, aki így készíti, esetleg tehet bele egy kis újkrumplit is.

 

 YI5M5138.jpg

 

Hozzávalók:

 

 

½ kg kifejtett, friss zöldborsó

5 zsenge sárgarépa

2 zsenge petrezselyemgyökér

4 zellerszár

1 közepes főzőhagyma

½ kg csirkemell

3 evőkanál olaj

1 csokor friss korianderzöld

1 kávéskanál pirított, vágott köménymag

1 kávéskanál római kömény

só, frissen őrölt fekete bors

3 deci joghurt

1 liter víz

 

 

A zöldségeket megtisztítjuk, majd felaprítjuk. Az olajon megpirítjuk a besózott, kockákra vágott csirkemellet, hozzáadjuk a zöldségeket és a hagymát. Kb. 5 percig együtt pirítjuk ügyelve, hogy ne égjen le (de az állandó kavargatással ne is törjük össze a zöldségeket), majd felöntjük a vízzel, megsózzuk, és fedő alatt puhára főzzük (kb. 20-25 perc). A főzési idő felénél beletesszük a kétféle köménymagot és a borsot.

 

A tányéron, tálalásnál adjuk hozzá ízlés szerint a joghurtot és a friss korianderzöldet.

 

 

 YI5M5137.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr935415937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása