A Két Cica Konyhája

Csicseriborsó curry spenóttal és sütőtökkel

2014.10.02. 07:00
Csicseriborsó curry spenóttal és sütőtökkel

2H0_7331.jpg

 

 

Ebben az évben ez a második csicseriborsó curry a blogon: az elsőnél részletesen leírtam a csicseriborsó előkészítését (ez azoknak érdekes, akik hozzám hasonlóan száműzték a konzerveket a háztartásukból). Míg az előző indiai vöröscurry pasztával készült, ebben hagyományos(nak tekinthető, minden esetre szélesebb körben ismert) sárga curry port használtam.

 

Valójában azért álltam neki, mert a nyár folyamán írtam három könyvet (melyek a közeljövőben szépen egymás után megjelennek majd), és a hüvelyesekről szóló részben kifejtem, miért érdemes ezeket az alapanyagokat gabonafélékkel kiegészíteni. Ezt követően sok főzés, alapanyag-kísérlet következett, például ez a csicseriborsó curry, aminek csak első látásra a sütőtök és a spenót a főszereplője: valójában a csicseriborsó és a köles házasságáról szól.  A frigy megköttetett: ez egy élvezhető, kellemes étel, és ezekkel az őszi zöldségekkel együtt ráadásul szezonális.

 

 

Hozzávalók:

 

 

4 evőkanál szójaolaj

3 nagy gerezd fokhagyma

1 kis fej vöröshagyma

3 cm friss gyömbér

1 kávéskanál só

1 kávéskanál őrölt fekete bors

1 teáskanál kurkuma

1 kávéskanál őrölt csili

1 kávéskanál curry fűszerkeverék

1 kávéskanál őrölt kömény

1 kávéskanál őrölt római kömény

400 g főtt csicseriborsó

200 g friss spenót darabokra tépve

300 g sütőtök kockákra vágva

200 g köles

 

 

Elkészítése:

 

 

Egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban felhevítjük az olajat, majd beleszórjuk a kockára vágott vöröshagymát és aranysárgára pirítjuk.

Az utolsó percekben hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért is, majd lehúzzuk a tűzről, nehogy megégjen.

Így keverjük a hozzá a sót, és a fűszereket.

Jól összekeverjük, majd lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett áthevítjük.

Hozzáadjuk a kölest, felöntjük 2 dl vízzel, alaposan átkeverjük, majd lassú tűzön, kevergetve főzzük kb. 10 percig.

Belekeverjük a sütőtököt és a spenótot, és együtt pároljuk további 10 percig.

Akkor beleszórjuk a főtt csicseriborsót, és néha átkeverve addig főzzük, míg az átmelegszik.

Frissen tálaljuk (a sütőtök miatt sajnos nem bírja a melegítést).

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr176721391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása