A Két Cica Konyhája

Guggolós bor luxus kivitelben

Guggolós bor luxus kivitelben

A vidéki szőlőskertek cselédlányából, a Szagos Izabellából készült termékekből Burgenland déli szegletében, az Őrvidéken egy tájjellegű prémium brandet építenek Uhudler néven.

A Márton napot követő hétvégét egy stegersbachi wellness szállodában, a Hotel Balance Resortban töltöttem (Ausztria legnagyobb golfpályájának tőszomszédságában). A wellcome drink egy ismerős beütésű, de számomra ismeretlen rosé habzóbor volt, amit nagyon kellemesnek találtam. Nem tudtam beazonosítani, mi ismerős rajta, honnan, de rögtön eldöntöttem, hogy nem jövök nélküle haza (a szokásos szindróma - mindenhol egy komplett fűszerüzletet vásárolok össze).

 

 

Régen várt, "kivasalós" hétvége elé néztem, a program két dologból állt - történetesen abból a kettőből, amit a világon a legjobban imádok: wellness és gasztronómia. A szálloda, a Hotel Balance Resort mindkettőből ötösre vizsgázott, és előlépett azon helyek egyikévé,ahová bármikor szívesen viszatérek.

Az Uhudler titkára a másnapi reggelinél bukkantam rá, mivel zselé formájában ott pompázott a reggelizőpulton is - ezt választottam hát a kuglóf mellé. Így (bár valóban finom volt), nem tudott becsapni: ő volt az, Izabella, vagy ahogy Zalában hívják, noha. Ebből készül a falusi guggolós bor (felénk, a Szigetközben krekkegő bor a neve), ami minden háztartásban fellelhető, de mindenki a szomszéddal akarja megitatni - innen az elnevezés, mert a szomszéd ablaka alatt guggolva kellett elmenni, nehogy beinvitálják az embert egy pohárkára. Az osztrák név sem hízelgőbb: arra utal, hogy aki ettől rúg be, úgy kigúvad a szeme, mint a bagolynak.

Ahhoz képest, mennyi negatív aspektus kapcsolódik hozzá, határon innen és túl népszerű - hiszen mi másért méltatnák ilyen változatos elnevezésekkel? Nálunk is készült otthon gyerekkoromban, és általános derültség övezte: ezt lopkodták a gyerekek a málnaszörpbe, ezzel tartották távol a felnőttek a nemkívánatos vendégeket, és ami megmaradt, azt a nagymami kezelésbe vette, és abból lett a karácsonyi borlikőr! Na, ezt még ki kell próbálnom...

Visszatérve azonban a szállodához:beszéljenek helyettem a képek. A wellnesshez cseppet sem illő, négyfogásos, pezsgős reggelim után nem lehetett rögtön a szaunába vagy az uszodába menni - de hát erre van a jacuzzi, ami a dagonya civilizált formája: el lehet tölteni benne azt az áthidaló egy órát. Maga a reggeli megérne egy önálló misét, de egy összeállítást falrakok arról is, mi minden került még az asztalra a szálloda konyhájából: biztosíthatlak benneteket, hogy minden olyan pazar volt, ahogy kinéz!

 

 

 

www.balance-resort.at

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr892493505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása