A Két Cica Konyhája

Lazac kókusztejben, rizstésztával

Lazac kókusztejben, rizstésztával

 

A receptválasztásaimból ítélve kelet felé orientálódom – ennek valószínűleg az időjárás és a tájjellegű alapanyagok szerény választéka az oka. Minden esetre a rózsaszín lazac és az illatos, sárga kókusztej mártás jobb kedvre derít, és nagyon finomnak is bizonyult.

 
Hozzávalók:
-          2 szál ázsiai citromfű
-          2 gerezd zúzott fokhagyma
-          1 nagy fej aprított vöröshagyma
-          1 kk. kurkuma
-          1 kk. csilipor
-          3 ek. olaj
-          4 dl kókusztej
-          3 dl. hal- vagy csirkealaplé
-          25 dkg lebőrözött lazacfilé, felkockázva
-          15 dkg rizstészta
-          koriander, zöld citrom
A finomra vágott citromfüvet a fokhagymával, a hagymával, a kurkumával, a csiliporral és egy csipet korianderrel pépesre turmixoljuk. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és kevergetve pirítsuk meg benne a fűszerkeveréket. Keverjük hozzá a kókusztejet majd az alaplevet, és forraljuk fel. Akkor sózzuk meg, és tegyük bele a lazacot, és főzzük puhára.
Közben főzzük meg a rizstésztát a csomagoláson található útmutatás szerint. Tálaláskor ízesíthetjük friss korianderrel és zöld citrommal.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr412696635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása