A Két Cica Konyhája

Citromfagylalt limoncellóval és citromfűvel

Citromfagylalt limoncellóval és citromfűvel

 

Hát megtudtam az eredményt: a Centrál hétvégi fagylalt tesztjén a likőrös kávéfagyi vitte el a pálmát, kedvenc citromfagylaltom a második helyen végzett. Eszerint május közepétől a kávéfagyi kerül majd be a kávéház állandó kínálatába, ezért akinek valamelyik másik ízlett a legjobban, kénytelen lesz otthon elkészíteni. A héten minden nap felteszek egy fagyireceptet, hogy a hétvégi kánikulát már tele mélyhűtővel várhassátok.

 

Egyébként furcsa élmény volt a kávéházban ülve nézni, ahogy idegen emberek az én fagylaltomat eszik. De szerencsére nem láttam megütközést egy arcon sem, és a tesztlapok tanúbizonysága szerint is kifejezetten ízlett nekik, úgyhogy nem ment el a kedvem tőle, remélem, hamarosan adódik hasonló lehetőség.

 

Íme a második helyezett, a citromfagyi receptje. A házi változat állaga egy kicsit különbözik attól, amit a nagy fagylaltgéppel készítettünk, de az íze ugyanaz!

 

Hozzávalók:


200 g porcukor
150 ml víz
150 ml limoncello
4 citrom (bio)
1 tojásfehérje
1 evőkanál citromfű levél



A cukrot, a vizet, a limoncellót és két citrom vékonyan levágott héját egy lábosba tesszük, és folyamatosan kevergetve felforraljuk. A tűzről levéve tegyük bele a citromfüvet, és fedjük le.  Hagyjuk kihűlni, szűrjük le, majd adjuk hozzá a négy citrom kifacsart levét. Az így kapott keveréket fagyasszuk addig, míg elkezd besűrűsödni. Akkor robotgéppel keverjük pépesre, és adjuk hozzá a vízgőz felett felvert tojásfehérjét, és tegyük vissza a fagyasztóba, legalább 4 órára - fél óránként robotgéppel alaposan keverjük át, hogy összetörjük benne a jégkristályokat. Tálaláskor szórjuk meg cukrozott citromhéjjal.
 


 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr734468544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reqcka 2012.05.29. 13:54:52

Én is a citromosat szeretem a legjobban, több gombócból egyet szinte mindig citromosat kérek :) Látjátok, elég volt rágondolni, már csorog a nyálam :D Nyamm..
Amit még vágyakozva olvastam, itt a május 1-i menü:
minu.me/-azurvilag Ó. Szerentném. :D
süti beállítások módosítása