A Két Cica Konyhája

Sült szilvapuding

2014.11.12. 06:35
Sült szilvapuding

2H0_8129.jpg

 

 

Hát elkészült az első Két Cica - videó sorozat. Egy ideje készülődött már a dolog - valamilyen formában mindig kell egy lépést tenni előre. Négy éve írom a blogot, és szükségét éreztem a megújulásnak, aminek ez az első lépése. 

 

Azért ez a szilvapuding készült, mert voltak bennem kétségek, hogy állok helyt a kamera túloldalán (korábban televíziós szerkesztő voltam, az innenső nagy rutinra tettem szert). Most megtapasztaltam, milyen nehéz szerkesztő nélkül dolgozni, erre a kontrollra a jövőben, ha lesz jövője ennek a dolognak, mindenképpen szükségem lesz. Szerencsére egy nagyon jó fej csapat, és támogató közeg vett körül, így valójában nagyon jól éreztem magam munka közben.

 

Pedig - ahhoz képest, milyen régen elkezdtem szervezni - sok ismeretlenes egyenletként indult a nap: az utolsó nap helyszínt, majd felvételi stábot kellett váltani. Nem tudom, milyen lett volna az eredeti felállásban dolgozni, de most Isten kezének érzem ezt a beavatkozást.

 

Olyan receptet választottam, amit álmomban is meg tudok csinálni, és remélem, hamarosan nektek is rutinná válik: aki kipróbálja, nem tud róla leszokni. Ennek a szilvapudingnak története is van: az Született feleségek első évadjában van egy rész, mikor Bree júliusban megejti a karácsonyi menü próbafőzését, és desszertnek szilvapudingot tálal fel. A családnak nem ízlik, és egyébként is bizarrnak találják a helyzetet. Bennem hatalmas hiányérzetet hagyott ez a jelenet, nem mutatták ugyanis a pudingot! Rögtön elkezdtem különféle szilvapudingokkal kísérletezni, és ez a sült grízpuding vetette meg a lábát a repertoáromban.

 

 

 

 

Íme, a recept:

 

 

Sült szilvapuding

 

 

Hozzávalók (6 adag):

 

 

       25 g vaj

150 g kukoricadara

50 g tejszín

1 vanília rúd kikaparva

2 szem csillagánizs

1 teáskanál reszelt gyömbér

½ citrom reszelt héja

3 evőkanál méz

2 nagy tojás (szétválasztva)

500 g japán vörös szilva + 6 darab a díszítéshez

6 evőkanál barnacukor

1 kávéskanál szódabikarbóna

 

 

Elkészítés:

 

 

       6 közepes szufléformát kikenünk vajjal, majd kiszórjuk a cukorral.

       A megmosott, kimagozott, faldarabolt szilvát kevés vízzel és a fűszerekkel együtt felforraljuk. A vaníliát és a mézet a végén rakjuk bele.

       A tűzről levéve belekeverjük a szódabikarbónával összekevert kukoricadarát, majd félretesszük.

       A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy csipet sóval habot verünk.

       Ha a szilvához kevert dara félig kihűlt, hozzákeverjük a tojások sárgáját, a maradék vajat, a tejszínt, majd a felvert habot is.

       A masszát a szufléformákba kanalazzuk, a tetejét szilvagerezdekkel díszítjük. és megszórjuk barna cukorral.

       180 fokra előmelegített sütőben, 15 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük a végeredményt.

 

 

Video:

 

 

 

 

 

 

 A forgatáshoz az alapanyagokat a TESCO biztosította:

 

 

 

 

 

A helyszín a MIELE Főzőiskola volt:

 

 

 2H0_8113.jpg

 

 

Végül nagyon köszönöm a csapat munkáját és támogatását: Marcsek Áron rögzítette és vágta az anyagot, szokás szerint Tóth Milán készítette a fotókat, a sminkemet és a frizurámat Vajda Zsófi, az előkészítés és a food styling Csorba Orsi munkája.

 

Várom a visszajelzéseiteket a látottakkal kapcsolatban, és azzal is, milyen recepteket szeretnétek "megzenésítve" látni a jövőben! Hamarosan újra megpróbáljuk :-).

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr186857505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása