ELŐSZÓ
Kilenc éves korom óta főzök emberi fogyasztásra alkalmas ételeket – arra alkalmatlanokat, mióta az eszemet tudom. Eleinte a babáimat etettem, később a macskákat, de apukám is nagyon áldozatkésznek bizonyult kicsiny termékeim elfogyasztását illetően, kivéve persze a homokozóban elkészülteket. Néhány hónappal a kilencedik születésnapom előtt állítottam elő az első, gasztronómiai szempontból is értékelhető remekművet: egy füstölt kolbásszal és darált szalonnával töltött sült krumplit, tejföllel leöntve. Természetesen a Papát jutalmaztam vele, kárpótlásul a sok gyerekkézzel összetapicskolt, kőkemény pogácsáért és csomós tejbegrízért. E sikeren felbuzdulva készült el a húgom hetedik születésnapjára az a vaníliapudingos piskótatorta, melyet szintén sikerült megetetnem az ünnepelttel – azóta megállíthatatlan vagyok. Évek óta izgatottan figyelem az egyre-másra felbukkanó gasztroblogokat, de csak néhány hónapja eszméltem rá, hogy nekem sem tiltotta meg senki, hogy indítsak egyet. Íme…
ELŐÉTEL
Meleg cukkinis kacsamáj saláta endíviával és paradicsommal
KÍSÉRŐ ITAL
Áts Cuvée (Tokaj) 2007
(friss, üde, mégis telten édes-mézes, fűszeres fehér bor)
A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 20. OLDALÁN TALÁLOD.
MEGRENDELHETŐ ITT.