A Két Cica Konyhája

Túrógombóc falatkák vodkás narancsöntettel

Túrógombóc falatkák vodkás narancsöntettel

 

A túrógombóc, mint nemzeti csemege az "ahány ház, annyi szokás" elvén készül, így méretével, fogyasztásának módjával kapcsolatban is  megoszlóak a vélemények: van, aki csak a nagy, rezgő túrógombóc létjogosultságát ismeri el, van aki tejföl és porcukor nélkül nem tudja elképzelni. Van, akinek főétel, mások szerint desszert.

Nos: én apró, falatkányi, lágy gombócokat készítek, enyhén édesítve, és friss gyümölcsmártással tálalom. Így az elfogyasztott gombócok mennyisége határozza meg, ki hova helyezi el az ételsorban. Én igazából főételnek tekintem: gyerekkoromban a második kedvenc vacsoránk volt a húgommal, közvetlenül a kakaós tejbegríz után. Valószínűleg azért nem szeretem a nagy gombócokat, mert mi mindig aranyos kicsiket kaptunk, mivel azt lelkesebben ettük.

 

 

A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 190. OLDALÁN TALÁLOD. 

MEGRENDELHETŐ ITT.

 

 

Borító_kicsi.jpg

 

 

 

 

http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/01/17/vodkas_narancsontet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr322598237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása