A Két Cica Konyhája

Zellerkrémleves ropogós zellerszárral

Zellerkrémleves ropogós zellerszárral

 

A téli leveseknél talán csak a tavaszi leveseknek örülök jobban - bár a zellergumó télen is rendelkezésre áll, a hersenően friss, ropogós zellerszárral kiegészítve mégis tavaszi hangulatú leves készíthető belőle.

 

Hozzávalók:

- 1 nagyobb zeller

- 3 zellerszár

- 1 petrezselyemgyökér falkarikázva

- 2 közepes krumpli felkockázva

- 1 kis fej vöröshagyma, aprítva

- 1,5 l zöldség alaplé

- 2 dl tejszín

- só, őrölt bors

- 1 ek. vaj

 

 A vajon megpárojuk a hagymát, beletesszük a feldarabolt zellert, a krumplit és a petrezselyemgyökeret, és együtt pároljuk rövid ideig, vigyázva, hogy le ne égjen. Felöntjük az alaplével, sózzuk és puhára főzzük. Akkor leturmixoljuk, borssal ízesítjük, beletesszük a zellerszárat és újra felforraljuk. A tűzről levéve keverjük bele a tejszínt.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr732797946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása