A téli leveseknél talán csak a tavaszi leveseknek örülök jobban - bár a zellergumó télen is rendelkezésre áll, a hersenően friss, ropogós zellerszárral kiegészítve mégis tavaszi hangulatú leves készíthető belőle.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb zeller
- 3 zellerszár
- 1 petrezselyemgyökér falkarikázva
- 2 közepes krumpli felkockázva
- 1 kis fej vöröshagyma, aprítva
- 1,5 l zöldség alaplé
- 2 dl tejszín
- só, őrölt bors
- 1 ek. vaj
A vajon megpárojuk a hagymát, beletesszük a feldarabolt zellert, a krumplit és a petrezselyemgyökeret, és együtt pároljuk rövid ideig, vigyázva, hogy le ne égjen. Felöntjük az alaplével, sózzuk és puhára főzzük. Akkor leturmixoljuk, borssal ízesítjük, beletesszük a zellerszárat és újra felforraljuk. A tűzről levéve keverjük bele a tejszínt.