A Két Cica Konyhája

Húsvéti marcipánlikőr

Húsvéti marcipánlikőr

 

Likőr nélkül nincs ünnep - ez azért vált hagyománnyá, mert imádok likőröket készíteni. Mivel egy hétre van szükségük az önmagukká váláshoz (értsd: ennyi idő alatt érik el a tökéletes ízhatást), szombaton "lepalackoztam" a húsvéti adagot, ezúttal marcipánlikőrt. Ez is egyfajta tojáslikőr, csak a szükséges cukormennyiséget mandulamarcipán masszával helyettesítem, amit a tejben olvasztok fel, forralás közben.

 

Hozzávalók:

- 1 l tej

- 2,5 dl vodka

- 5 tojásárgája

- 5 dkg porcukor

- 20 dkg marcipánmassza

- 1 vaníliarúd kikapart belseje

 

A tejet felforralom, közben beleolvasztom a feldarabolt marcipánt. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve kell elvégezni, így nem ég le és nem marad csomós. Ezt követően a tejet teljesen kihűtöm. A tojások sárgáját simára keverem a porcukorral és a vaníliával, majd felöntöm a marcipános tejjel, a végén keverem hozzá a vodkát. Jól zárható üvegekben, a hűtőben várja a Húsvétot - szombatra tökéletes lesz.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr632835463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása