Likőr nélkül nincs ünnep - ez azért vált hagyománnyá, mert imádok likőröket készíteni. Mivel egy hétre van szükségük az önmagukká váláshoz (értsd: ennyi idő alatt érik el a tökéletes ízhatást), szombaton "lepalackoztam" a húsvéti adagot, ezúttal marcipánlikőrt. Ez is egyfajta tojáslikőr, csak a szükséges cukormennyiséget mandulamarcipán masszával helyettesítem, amit a tejben olvasztok fel, forralás közben.
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 2,5 dl vodka
- 5 tojásárgája
- 5 dkg porcukor
- 20 dkg marcipánmassza
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
A tejet felforralom, közben beleolvasztom a feldarabolt marcipánt. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve kell elvégezni, így nem ég le és nem marad csomós. Ezt követően a tejet teljesen kihűtöm. A tojások sárgáját simára keverem a porcukorral és a vaníliával, majd felöntöm a marcipános tejjel, a végén keverem hozzá a vodkát. Jól zárható üvegekben, a hűtőben várja a Húsvétot - szombatra tökéletes lesz.