Hozzánk szombaton már benézett a nyuszi! A nagyszombati menü fotózással egybekötött főpróbáját tartottuk, ahol minden étel kiválóan szerepelt. Kivéve a sonkát: abból természetesen nem ettünk. Ez a sajttorta különösen nagy sikert aratott, és nemcsak az emberek körében: Léna cica úgy rákapott a kéksajtra, hogy azóta visítva rohan oda, ha kinyitom a hűtőt. Pedig megkóstoltattam vele - hátha elmegy tőle a kedve, de nem így történt: felrohant a konyhapultra, és lopott hozzá diót is. Azt hiszem, nagyon komolyan veszi a gasztromacska státuszt...
Hozzávalók:
- 1 kerek félbarna cipó
- 35 dkg gorgonzola sajt
- 10 dkg puha vaj
- 3 evőkanál majonéz
- őrölt fehérbors, szerecsendió
- 10 dkg vágott pirított dió
- 8 fél dió a díszítéshez
A cipó héját, tetejét levágjuk, majd három szeletet vágunk a kenyérbélből - ezeket fogjuk használni. A sajtot, a vajat, a majonézt összekeverjük, fűszerezzük a borssal és a szerecsendióval. Megkenjük vele a kenyérszeleteket, majd megszórjuk pirított dióval. Kívül is bevonjuk a sajtkrémmel a "tortát", és a felezett dióval díszítjük.