A legjobb választás, ha kell egy kis ropogtatni való estére a bor mellé, vagy a borfesztiválra nem akartok üres gyomorral elindulni.
Ebbe a valóban nyárias kora őszbe még csempészhetünk egy kis mediterrán hangulatot ezzel a lepénnyel. A friss zöldségek és a joghurtos - parmezános tészta szinte bármennyi illatos fűszert elbír: én kedvenceimet, a rozmaringot és a kakukkfüvet használtam, de került bele néhány csíkokra vágott bazsalikomlevél is. Borszakértő nem vagyok, így nem is merek ajánlani semmit - mi Luka Enikő zweigeltjét ittuk hozzá, ami az egyik kedvencem.
Hozzávalók:
- 1 kisebb padlizsán
- 1 kis cukkini
- 1 kápia paprika
- 1 közepes fej lilahagyma
- 4-5 evőkanál olaj
- 2 tojás
- 100 g kukoricaliszt
- 100 g frissen reszelt parmezán
- 500 ml joghurt
- só, őrölt fekete bors
- friss kakukkfű, rozmaring, bazsalikom ízlés szerint
A feldarabolt zöldségeket forró olajban átsütjük, majd az olajjal együtt a tepsibe terítjük, és a 220 fokra előmelegített sütőben is sütjük további 10 percig.
Idő közben a tojást, a joghurtot, a parmezánt, a lisztet és a tojásokat összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A tepsit kivesszük a sütőből, és a masszát a zöldségekre öntjük, majd megszórjuk a zöldfűszerekkel. A sütőbe visszatéve addig sütjük az eredeti hőmérsékleten, míg a tészta kicsit feljön, akkor levesszük 180 fokra, és így sütjük még kb. 20 percig. Frissen tálaljuk: önmagában, de köretként is megállja a helyét. Akik szeretik, süthetnek bele bacont vagy pancettát is, nem fognak csalódni.
Játék!
NYERJ BELÉPŐT A CSOKOLÁDÉFESZTIVÁLRA!
Látogass le Facebook oldalunkra, és jelöld meg magad a képen: szeptember 12-én ÖT PÁROS BELÉPŐT SORSOLUNK KI az így jelentkezők közül!
|