A Két Cica Konyhája

Lepényben sült zöldségek rozmaringgal

Lepényben sült zöldségek rozmaringgal

 

A legjobb választás, ha kell egy kis ropogtatni való estére a bor mellé, vagy a borfesztiválra nem akartok üres gyomorral elindulni.

 

Ebbe a valóban nyárias kora őszbe még csempészhetünk egy kis mediterrán hangulatot ezzel a lepénnyel. A friss zöldségek és a joghurtos - parmezános tészta szinte bármennyi illatos fűszert elbír: én kedvenceimet,  a rozmaringot és a kakukkfüvet használtam, de került bele néhány csíkokra vágott bazsalikomlevél is. Borszakértő nem vagyok, így nem is merek ajánlani semmit - mi Luka Enikő zweigeltjét ittuk hozzá, ami az egyik kedvencem.

 

Hozzávalók:

- 1 kisebb padlizsán

- 1 kis cukkini

- 1 kápia paprika

- 1 közepes fej lilahagyma

- 4-5 evőkanál olaj

- 2 tojás

- 100 g kukoricaliszt

- 100 g frissen reszelt parmezán

- 500 ml joghurt

- só, őrölt fekete bors

- friss kakukkfű, rozmaring, bazsalikom ízlés szerint

 

A feldarabolt zöldségeket forró olajban átsütjük, majd az olajjal együtt a tepsibe terítjük, és a 220 fokra előmelegített sütőben is sütjük további 10 percig.

Idő közben a tojást, a joghurtot, a parmezánt, a lisztet és a tojásokat összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A tepsit kivesszük a sütőből, és a masszát a zöldségekre öntjük, majd megszórjuk a zöldfűszerekkel. A sütőbe visszatéve addig sütjük az eredeti hőmérsékleten, míg a tészta kicsit feljön, akkor levesszük 180 fokra, és így sütjük még kb. 20 percig. Frissen tálaljuk: önmagában, de köretként is megállja a helyét. Akik szeretik, süthetnek bele bacont vagy pancettát is, nem fognak csalódni.

 

 

 

 

Játék!

 

NYERJ BELÉPŐT A CSOKOLÁDÉFESZTIVÁLRA!

 

Látogass le Facebook oldalunkra, és jelöld meg magad a képen:  szeptember 12-én ÖT PÁROS BELÉPŐT SORSOLUNK KI az így jelentkezők közül!

 

 

 

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr373213758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anothernick 2011.09.10. 01:17:35

fantasztikusan néz ki, jujjjj :) nemsokára kipróbálom :)

hattyú 2011.09.10. 08:22:47

ez jó, tetszik! :)

zsok 2011.09.22. 08:58:53

na bakker, neked aztán van egy hozzáállásod. rávilágítok, hogy elcseszted a receptet, suttyomban javítod és kitörlöd a hozzászólást. nem ám egy, kösz, jav. vagy valami...

törölheted ezt is cicám!

2011.09.22. 10:28:33

@zsok: idéznélek: "a parmezánt mellé rágcsálod, te barom?" - ezt te megköszönted volna? komolyan? neked aztán van egy hozzáállásod :-)

abaka 2011.10.07. 13:28:48

@Két Cica: Mekkora paraszt! :) A recept egyebkent kiraly, szerintem erdemes fokhagymas olivaolajjal nagyon vekonyan megkenni eves elott.
süti beállítások módosítása