A Két Cica Konyhája

Kókusztejes szilvacsatni

Kókusztejes szilvacsatni

 

 

A szilvacsatninak sok erényét tudnám felsorolni, de fotogénnek sajnos nem nevezhető.

 

A szilvát egyik nemzeti kincsünknek tekintem, mely jelentős mértékben meghatározza  a magyar konyha ízvilágát: gondoljunk csak a szilvás gombócra, a sűrű szilvalekvárra, az ebből készült buktára, egyéb süteményekre. Folytathatnám a sort a befőttekkel, a fokhagymával töltött ecetes szilvával, és végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a szilvapálinkával - hogy csak a legáltalánosabb felhasználási módokat említsem.

A magyaros ízektől elvonatkoztatva egy új világ nyílik meg: a szilva a keleti fűszerekkel "összeházasítva" további, kellemes meglepetéseket tartogat. A dzsembefőzéstől csak egy lépés  a csatni készítése: édes - de nem lekvár, fűszeres és csípős, sűrűbb és darabosabb a megszokott mártásoknál. Az elkészítés után legalább egy hétig hagyni kell állni, hogy összeérjenek benne az ízek, ezt követően fogyasztható. Én nagyon szeretem vörös húsok mellé – ez a kókusztejes változat kacsához készült. Korábban is sütöttem kacsamellet fűszerekkel, szilvalekvárban – most egy új kísérletre készülök, és hamarosan beszámolok az eredményről.

 

A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 217. OLDALÁN TALÁLOD. 

MEGRENDELHETŐ ITT.

 

 

Borító_kicsi.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr153234669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pannonfunk 2011.09.18. 15:16:11

Szuper, ki fogom próbálni! Én húsos somból szoktam vörösborral és fűszerekkel chutney-t készíteni, és simán megesszük kalácsra kenve, lekvár gyanánt.

Egyébként nem lehetne maradni az eredeti angol írásnál (chutney)? Borzasztó hülyén néz ki a csatni, pont úgy mint a fájl meg a vincseszter...
süti beállítások módosítása