Creme brulée, mousse, csokigolyó, krémtorta, kuglóf és brownie fekete és fehér csokiból.
Az elmúlt év során sokat kísérleteztem azzal, hogy ugyanazokat a csemegéket elkészítettem fekete és fehér csokoládéból. Kezdetben a fehéret alulértékeltem, hiszen a csokoládé legértékesebb összetevője, a kakaó hiányzik belőle, de a fehércsokis édességek meglepő sikere mind az olvasók, mind a kóstolók körében meggyőzött egyenértékűségéről. A kétféle csokival való munka során arra kell odafigyelni, hogy ha alapreceptünk fekete csokoládéra íródott, a fehér csokival készülő verzióban a vaj és a cukor mennyiségét csökkenteni kell.
A tésztafélék, például a brownie vagy a kuglóf az eredeti recept szerint készülnek, de arra fel kell készülni, hogy a végeredmény egy kicsit különbözik majd a megszokottól: a fehér csokis rész habosabb, könnyebb, a fekete pedig a brownie-hoz hasonlóan kicsit törékenyebb - tehát nem lesz olyan homogén a tészta, de szerintem ez a kontraszt az általam kipróbált sütemények esetében az összhatás előnyére vált.
Fehér csokis creme brulée levendulával
Hozzávalók: