A Két Cica Konyhája

Sűrű, brokkolis sajtleves

2014.11.25. 09:01
Sűrű, brokkolis sajtleves

2H0_8270.jpg

 

 

Hétvégére talán már az igazi tél is beköszönt, itt az ideje összeszedni néhány jó kis leves receptet a hosszú estékre. Én kifejezetten szeretek sűrű leveseket vacsorázni pirítóssal ebben az időszakban: ez a sajtleves brokkolival az egyik kedvencem. Nagyon egyszerű, gyors leves, könnyen beszerezhető hozzávalókból. Készíthető karfiolból is, ha valaki nem kedveli a brokkolit, vagy egyszerűen csak az van otthon... 

 

 

2H0_8260.jpg

 

 

 

Hozzávalók  (4 - 6 adag):

 

-          200 g burgonya, hámozva, kockákra vágva

-          1/2 teáskanál só

-          3 evőkanál olaj

-          1 kis fej apróra vágott vöröshagyma

-          1 nagyobb, apróra vágott sárgarépa

-          1 gerezd zúzott fokhagyma

-          300 g brokkoli, rózsáira szedve

-          8 dl zöldség alaplé

-          2 dl tejföl

-          200 g reszelt cheddar sajt

-          frissen őrölt fekete bors

 

 

 

  1.        Egy nagyobb lábosban hevítsük fel az olajat, és enyhén pirítsuk meg benne a hagymát.
  2.        Adjuk hozzá a burgonyát, a répát, és a brokkoli 2/3-át. Pirítsuk kevergetve 5-6 percig, majd öntsük fel az alaplével, sózzuk, és lefedve puhára főzzük.
  3.        Botmixerrel pürésítsük, és keverjük hozzá a tejfölt.
  4.        Szórjuk bele a maradék brokkolit, és főzzük még 10 percig. Az utolsó 5 percben adjuk hozzá a cheddar sajtot is.
  5.        Frissen őrölt fekete borssal, kevés friss kakukkfűvel tálaljuk.

 

 

Az elkészítés menete videóval:

 

 

 

 

 

Hozzávalók / TESCO

 

 

 2H0_8085.jpg

 

 

Helyszín / MIELE Főzőiskola

 

 

 2H0_8238.jpg

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr236930895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása