A Két Cica Konyhája

Karácsonyi töltött csirke

Karácsonyi töltött csirke


 yi5m1152.jpg

 

 

 

Szépen mutat az ünnepi asztalon, különleges és finom, ráadásul együtt sül a körettel, és 1 óra alatt elkészül. Megkésett háziasszonyoknak különösen ajánlott, mert csirkére nem kell feliratkozni a hentesnél, és végső esetben még egy hipermarketben is meg lehet venni. Aki már egészet nem kap, vásároljon egész csirkecombot, és vágja nagyon apróra az almát, így be tudja tölteni a bőre alá. 

 

 

 

 

 

Sült csirke, almával töltve

 

 

 

Előkészítés: 20 perc (konyhakész csirke vásárlása esetén)

Elkészítési idő: 60 perc

 

 

Hozzávalók:

 

 

1 db 1,5 kg súlyú konyhakész csirke

250 g szeletelt bacon szalonna

4 db savanykás alma

2 közepes fej vöröshagyma

100 g fehér szőlőből készült, nagy szemű mazsola

3-4 ág friss kakukkfű

só, frissen őrölt fekete bors

30 g vaj

100 ml száraz fehérbor

 

 

 

 

 

  1.       A puha, szoba hőmérsékletű vajat összekeverjük egy teáskanál tengeri sóval és egy kávéskanál borssal, és bedörzsöljük vele a csirkét kívül-belül.
  2.       Az almát kimagozzuk, és héjastul felszeleteljük, a hagymát félbevágjuk, és vékonyra szeleteljük.
  3.       A csirkét a hátára fektetjük, a belsejét alul kibéleljük szeletelt baconnel, majd a bacon magasságáig „kibéleljük” almával, hagymaszeletekkel, mazsolával és kakukkfűvel.
  4.       Ezt követően a csirke belsejében, két oldalt is kerül néhány szelet bacon, majd alma, hagyma, mazsola és kakukkfű, végül a legfelülre is bacont rakunk.
  5.       A kilógó bacon szeleteket visszatűrjük a csirke belsejébe, hogy nem csússzon ki a töltelék.
  6.       A sütőtál aljára rendezzük a maradék almát, rárétegezzük a hagymát, megszórjuk mazsolával, néhány kakukkfűágat teszünk rá, és aláöntjük a fehérbort.
  7.       Erre az „ágyra” fektetjük a csirkénket, majd lefedjük a tálat.
  8.       Előmelegített, 180 fokos sütőben sütjük 40 percig, majd levesszük a fedőt, és további 20 perc alatt ropogósra sütjük a bőrét.
  9.       A csirkét egy tálra rakjuk. Az alatta sült almát a hagymával és a mazsolával együtt egy szedőlapáttal kiszedjük, hogy a zsír visszamaradjon, és külön tálaljuk a csirke mellé.
  10.   Frissen fogyasztjuk.

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók / TESCO:

 

 

2h0_8095_logoval.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr707006131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása