A Két Cica Konyhája

Megjelent a Szigetköz-Csallóköz Gasztrotérkép!

Megjelent a Szigetköz-Csallóköz Gasztrotérkép!

Ételek és történetek a Szigetköz és a Csallóköz vidékéről 2023 tavaszán kaptam a megtisztelő felkérést a győri Széchenyi István Egyetemtől, hogy vegyek részt egy, a Szigetköz és a Csallóköz gasztronómiáját bemutató kiadvány készítésében, mely a receptek mellett egy térképet is tartalmaz a térségbe…

Tovább

Nyári ízek és lazulás a Kopaszi-öböl partján

Nyári ízek és lazulás a Kopaszi-öböl partján

A Zazie és az éttermet irányító séf, Bíró Dániel az étterem koncepcióját a kortárs magyar konyhára alapozta. Fél évvel a nyitás után a nyári étlap hangsúlyait - a magyar gasztronómiai értékek ápolása mellett - a fúziós elemekkel tarkított nemzetközi konyha irányába tolta el. Mikor legutóbb…

Tovább

KiBírhatatlanul jó ételek Újbuda peremén

2024.5.23. 14:10
KiBírhatatlanul jó ételek Újbuda peremén

Bíró Dániel AZ ALÁBB OLVASHATÓ, BÍRÓ DÁNIELLEL KÉSZÜLT INTERJÚ UTÁNKÖZLÉS: 2023 NOVEMBERÉBEN, A ZAZIE NYITÁSÁT KÖVETŐEN ÍRTAM ÉS AKKOR KÖZLÉSRE KERÜLT A TURIZMUS ONLINE OLDALON. SZÖVEG: BEZSELICS-BÉKÉSI ILDIKÓ Akik ismerik és szeretik Bíró Lajos gasztronómiai stílusát és humorát, ismerős…

Tovább

Eggs Benedict és shakshuka

Eggs Benedict és shakshuka

Mindkettő nagy kedvenc a maga kategóriájában, de még soha nem jutott eszembe párosítani őket - pedig milyen szuper a végeredmény! Nemrégiben a Centrál Grand Café tavaszi-nyári étlapjának bemutatása/kóstolása során került a tányéromra a kedvelt reggeli fogás, az Eggs Benedict 6 kortárs verziója,…

Tovább
süti beállítások módosítása