A Két Cica Konyhája

Fóliában sült hal fehérborban párolt medvehagymával

Fóliában sült hal fehérborban párolt medvehagymával

 

A böjti menüből nem maradhat ki a hal - és a hét tematikájának megfelelően medvehagymával esszük. A tavaszi illatokkal kapcsolatos képzettársításhoz pedig ez évtől fogva az enyhén szálldogáló, fokhagymás hagymaszag is hozzátartozik, mely nemcsak a kopár, kora tavaszi erdőben, hanem ezúttal a konyhámban lengedez.

 

Hozzávalók:

- 4 tilápiafilé

- 1 cs. medvehagyma

- 4 közepes krumpli

- 1 ek. vaj

- 1/2 dl száraz fehérbor

- só, citrombors

 

A krumplit sós vízben félig megfőzzük, majd felkarikázva az alufóliára halmozzuk. Ráhelyezzük a besózott halszeleteket. A vajat felolvasztjuk, és megdinszteljük benne a felaprított medvehagymát. Ráöntjük a fehérbort, és rövid ideig így folytatjuk a párolást. Akkor sózzuk, borsozzuk, majd ráhalmozzuk a halszeletek tetejére. Meglocsoljuk a fehérboros vajjal, lezárjuk a "csomagokat", és 220 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük, míg a hal és a krumpli megpuhul. Azonnal, fóliában tálaljuk.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr312784036

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Richard Quandt - IN VINO VERITAS 2011.04.02. 09:17:48

Az emberiség már több ezer éve issza a szőlő erjesztett levét, és nem mindig válik hasznára – gondoljunk csak szegény Noéra, aki nem tudta, mikor kell abbahagyni. Az antikvitás borairól csupán korlátozott ismereteink vannak, de valószínű, hogy a ...

Trackback: Richard Quandt - IN VINO VERITAS 2011.04.02. 09:17:34

Az emberiség már több ezer éve issza a szőlő erjesztett levét, és nem mindig válik hasznára – gondoljunk csak szegény Noéra, aki nem tudta, mikor kell abbahagyni. Az antikvitás borairól csupán korlátozott ismereteink vannak, de valószínű, hogy a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blizma 2011.03.30. 11:42:55

A medvehagymát a forró ételbe,gyakorlatilag tálaláskor érdemes beletenni.Rövid hőkezeléstől(párolás)is elmegy az íze.
süti beállítások módosítása