A Két Cica Konyhája

Libamáj dunsztolva

Libamáj dunsztolva

 

 
 
A novemberi Magyar Konyhában megjelent F. Nagy Angéla interjú után nem én vagyok az egyetlen, aki nekiállt libamájat dunsztolni. Eleinte egy kicsit bizalmatlan voltam az eljárással kapcsolatban, de tényleg nagyon egyszerű és célravezető: a máj nem zsugorodik össze, a külseje nem sül túl, a belseje nem marad nyers, és forgatás közben nem esik szét – tehát kiküszöbölhető vele a libamájsütés összes „gyerekbetegsége” – jó szívvel ajánlom azoknak is, akik először vállalkoznak rá. Azoknak pedig, akiknek más tervei vannak vele, összeszedtem néhány korábbi receptet is.

A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 86. OLDALÁN TALÁLOD. 

MEGRENDELHETŐ ITT.

 

Borító_kicsi.jpg

 
 
 

Libamájas creme brulée

A legjobb recept abban az esetben, ha sok vendéget várunk és kevés a libamáj.

 

 

Almával sült libamáj tokaji bormártásban

 

 

Libamájas pohárkrém kardamomos fehérborzselében

 

 

Meleg, cukkinis kacsamájsaláta

 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr293486501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Intizar 2011.12.22. 21:38:19

Kérdés: a zárható üveg, amiben a máj van, az le van zárva a vízben főzés alatt? És hol van a víz, az üvegben, vagy az üvegen kívül a fazékban?

CziNDerElLi 2011.12.22. 23:17:46

nem ugy van, hogy majat nem sozunk,csak sutes utan, mert kemeny lesz?

Dr. Panasz Muki 2011.12.23. 01:09:34

Tetszik nagyon, alig várom, hogy megcsinálhassam!

mechanikus 2011.12.23. 06:23:41

Én teszek az edény aljába egy konyharuhát összehajtogatva,az üveg alá,ahogy egykor a cumis üveget"kifőztük."Vehettek un.pástétom májat ti.ez olcsóbb,és ugyanolyan jó./Kisebb. kb50-60dkg-os leválasztott májlebenyek.A májból is rengeteg zsír távozik,úgy 2/3-ig telik vele az üveg.Én a kisült zsírt a dunsztos üvegből hozzáöntöm a tepertőhöz,és úgy sütöm ki.A végén egy pici pillanatra a forró zsírba rakom a májat úgy kérgesítem meg.Vigyázz nehogy túledd magad mert nem könnyű étel,és szenvedni fogsz.

Ékszíj 2011.12.23. 08:39:58

A pohárban azért érdekesen néz ki!

lüke 2011.12.26. 19:21:28

dunsztolva, (gedünstet?)
luta asszony-én- receptje:
/nem kell ide Örkényné/
RP/
da
"(tedd) sütözacskóba, 200 fokon cca egy órára
majd meglátod a frenetikus sikert"

da in abdomen,lüke internist

silberstein 2011.12.31. 12:04:17

@Intizar: a víz az üvegen kívül van, tehát vízfürdőben áll a dunsztosüveg, ami le van zárva. Tkp, az üvegen belül lévő májat a kinti víz "főzi" meg, egyenletes hőmérsékleten, így nem ég meg A libamájat nyugodtan sózhatjuk, mert brutális a zsírtartalma, a só nem tud annyi nedvességet elvonni belőle, hogy megkeményedjen.
Karácsony után készítettem így májat, de nem tettem bele plusz zsírt, és fűszereket sem, csak egy evőkanálnyi konyakot és sóvirágot. Érdemes kipróbálni.

Intizar 2012.01.01. 06:05:06

@Két Cica: @silberstein: Köszönöm szépen, okvetlen ki fogom próbálni. Nagyon csábít!

Hans Lopkowitz 2012.02.02. 20:45:29

Miért ilyen gagyik ezek az ételfotók?
süti beállítások módosítása