A Két Cica Konyhája

Tőkehal ropogós, fűszeres bundában

2014.7.06. 13:53
Tőkehal ropogós, fűszeres bundában

hal1(1).jpg

 

 

 Így csempészhetünk egy kis strand-hangulatot a konyhába!

 

 

A tőkehal az angol fish&chips hagyományos alapanyaga, de aki velem együtt nézi Hugh Fearnley-Whittinstall halügyi kalandozásairól szóló sorozatot, tudja, hogy ők is törekednek a más halfajtákkal való kiváltására (makrélára ugyan, de náluk abból van sok). Ez a recept is készülhet harcsafiléből, vagy bármilyen hazai tavi vagy folyami halból, hiszen a lényege a ropogós, fűszeres panír, ami nem hagyományos módon készül. A citromkarikák és friss koriander mellett készíthetünk hozzá pikáns, uborkás öntetet, és akinek nem elég  a friss kenyér, esetleg egy kis rizst is.

 

 

 

Hozzávalók:

     50 dkg tőkehalfilé

       10 dkg csicseriborsóliszt

       1 tk. só

        ¼ tk. chilipor

        ¼ tk. kurkuma

     ¼ tk. cayenne bors

       ¼ tk. őrölt koriander

       2 tojás

       olaj a sütéshez

Egy tálban összekeverjük a csicseriborsólisztet és a fűszereket, egy másikban felverjük a tojást. A falfilé darabokat először a tojásba, majd a fűszeres lisztbe forgatjuk, és a forró olajban aranyszínűre sütjük.
YI5M2100.jpg

Csípős uborkamártás

 

 

 

1 kígyóuborka lereszelve

1 zöld erőspaprika

250 ml joghurt

 só, őrölt kömény és koriander

 

 

Az uborkát lereszeljük, összekeverjük a joghurttal és a felkarikázott erőspaprikával, fűszerezzük és fél órára a hűtőbe tesszük.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr86477619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása