A Két Cica Konyhája

Tőkehal ropogós, fűszeres bundában

Tőkehal ropogós, fűszeres bundában

 

Nagyböjt idején a megengedhető legextrémebb gasztronómiai kihágás egy illatos, fűszeres halfilé. A receptet egy olvasó kérésére kotortam elő, aki a legutóbbi halétel kommentjei közt jelezte, hogy szívesebben enne egy igazi, ropogós halat – hát, íme. Ha nem is a lacikonyhából van, egy kis strand-hangulatot csempészhet a konyhába. Én sáfrányos rizzsel és csípős uborkamártással tálaltam.

 
Hozzávalók:
-          50 dkg tőkehalfilé
-          10 dkg csicseriborsóliszt
-          1 tk. só
-          ¼ tk. chilipor
-          ¼ tk. kurkuma
-          ¼ tk. cayenne bors
-          ¼ tk. őrölt koriander
-          2 tojás
-          olaj a sütéshez
Egy tálban összekeverjük a csicseriborsólisztet és a fűszereket, egy másikban felverjük a tojást. A falfilé darabokat először a tojásba, majd a fűszeres lisztbe forgatjuk, és a forró olajban aranyszínűre sütjük.

 

 

 

http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/02/16/hagymas_kofta_fuszeres_uborkamartassal

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr872729038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.03.11. 15:12:41

apropó nagyböjti időszak...
János atya (közismerten keresztény ember) ellátogatott egy barátjáékhoz egyik nagypénteken, akik pont aznap hajnalban vágtak disznót. Mondták, kóstolja meg a kolbászt. Még nem volt bélbe töltve, hanem egy hatalmas tálban volt a cucc. János atya (közismerten keresztény ember) beledugta az ujját és megkóstolta, nagyon ízlett neki.

És csak AKKOR kapcsolt, hogy nagyböjti időszak van :)

De szerettük őt és elnéztük neki (béke poraira)
süti beállítások módosítása