A hagyományos ünnepi levesek mellett érdemes számon tartani néhány gyorsan elkészíthető, könnyű receptet, melyek jól összehangolhatók az aktuális főfogással. Talán nem mindegyikhez található meg a kamrában-hűtőben most minden alapanyag, de például a borlevesek hozzávalói még egy éjjelnappaliban is beszerezhetők...
Ezzel kívánok sok örömöt a készülődéshez, és remélem, nagyon jól sikerül az ünnepi vacsora!
Vörösbor krémleves fűszerekkel és mazsolával
Hozzávalók:
- 5 dl száraz vörösbor
- 3 dl víz
- 10 dkg méz
- 1 egész tojás
- 1 kk. porcukor
- 1 ek. kukoricaliszt
- 1 narancs héja
- néhány szem egész szegfűszeg, szegfűbors, borókabogyó és csillagánizs
- 50 g mazsola
A bort a fűszerekkel (ezeket célszerű egy teatojásban beletenni), a mazsolával és a lehámozott narancshéjjal felforraljuk, és 10 percre lefedve félretesszük. Az egész tojást habüstben felverjük, a liszttel és a vízzel simára keverjük, majd hozzászűrve a felforralt, fűszeres bort folyamatos keverés mellett együtt is felforraljuk, A tűzről levéve kiszedjük a fűszereket és belekeverjük a mézet.
Aszalt szilvából is tökéletes!