A Két Cica Konyhája

Ünnepi levesek

Ünnepi levesek

A hagyományos ünnepi levesek mellett érdemes számon tartani néhány gyorsan elkészíthető, könnyű receptet, melyek jól összehangolhatók az aktuális főfogással. Talán nem mindegyikhez található meg a kamrában-hűtőben most minden alapanyag, de például a borlevesek hozzávalói még egy éjjelnappaliban is beszerezhetők...

 

Ezzel kívánok sok örömöt a készülődéshez, és remélem, nagyon jól sikerül az ünnepi vacsora!

 

 

Vörösbor krémleves fűszerekkel és mazsolával
 
 
 
 
 
Hozzávalók:
 
-          5 dl száraz vörösbor
-          3 dl víz
-          10 dkg méz
-          1 egész tojás
-          1 kk. porcukor
-          1 ek. kukoricaliszt
-          1 narancs héja
-          néhány szem egész szegfűszeg, szegfűbors, borókabogyó és csillagánizs
-          50 g mazsola
 
 
A bort a fűszerekkel (ezeket célszerű egy teatojásban beletenni), a mazsolával és a lehámozott narancshéjjal felforraljuk, és 10 percre lefedve félretesszük. Az egész tojást habüstben felverjük, a liszttel és a vízzel simára keverjük, majd hozzászűrve a felforralt, fűszeres bort folyamatos keverés mellett együtt is felforraljuk, A tűzről levéve kiszedjük a fűszereket és belekeverjük a mézet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Aszalt szilvából is tökéletes!
 
 
 
 
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr303493229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása