Mostanában rákkattantam a rokfortra – nem is érzem otthon magam, ha nincs egy darab kéksajt a hűtőben. Általában mézzel, almával, szőlővel, dióval eszegetem, de elkezdtem vele kísérletezni a konyhában is. Hozzávalók:- 300 g…
Ebben a csodás, szállingózó márciusi hóesésben szükség van némi szénhidrátra, hogy ne veszítsük el a tavaszba vetett hitünket – a ropogós kis csirkegombócok pedig erősítik a hatást.Hozzávalók:- 50 dkg darált csirke…
Közeledem! Ez ugyan eredetileg egy indiai leves, de kihagytam a jellegzetes fűszerek jelentős részét, és csicseriborsó helyett zöldborsóval készítettem. Szóval egy „light”…
Ma a piac helyett Indiába megyünk – lélekben, fizikailag a kamrába és a hűtőhöz: elvileg minden hozzávalónak lennie kell néhány méteren belül. Míg a tavasz első napján az utolsókat rúgja rajtunk a tél, az erős keleti fűszerek erőt adnak. Soványabbak nem leszünk tőle, de jobb…
A receptválasztásaimból ítélve kelet felé orientálódom – ennek valószínűleg az időjárás és a tájjellegű alapanyagok szerény választéka az oka. Minden esetre a rózsaszín lazac és az illatos, sárga kókusztej mártás jobb kedvre derít, és nagyon finomnak is…