A Két Cica Konyhája

Mascarpone hab szamócával

Mascarpone hab szamócával

 

Így lesz a gyerekkori nosztalgiából új recept.
 
 
Elborították a magyar webet a fehércsokis sajttorták, és mi tagadás: megkívántam. Megtettem a szükséges előkészületeket is – már ami a bevásárlást illeti. De hét végén nem készült el, aztán a hét elején más impulzusok értek, így mikor nekiálltam az elkészítésnek, hirtelen minden másképp alakult.
 
 
Első impulzusnak a habcsókkészítést tekintem – mivel „benne voltunk a tévében”, különösen nagy gondot fordítottam a tökéletes tojáshab elkészítésére. Másodikként a fagylaltbemutatót tartom számon a Centrálban: ott tették fel nekem a kérdést, miért pont ezeket a fagylaltokat készítettem (kávé, tojáslikőrös vanília, csoki brownie-val, levendulás mézfagylalt, gyömbéres sör és limoncello citromfűvel). A fejemben élő koncepció az volt, hogy egy átlagos kávéházi fogyasztásba beilleszthető legyen, de a végtelenített habverés élményének hatására azért rájöttem az igazságra is: mi otthon soha nem készítettünk gyümölcsfagyit. Anyukám a kertünkben termő eperből, málnából mindig gyümölcsös tojáshabot vert, ezt ettük behűtve, keksszel és friss gyümölccsel.
 
 
Mire tehát a konyhába értem, már automatikusan dobáltam be a szamócadarabokat a tojásba, és nem volt megállás. A mascarpone is más funkciót kapott, így a sajttortára egy kicsit várni kell, de ez a szamócás, habos sajtkrém mennyei volt. Egy kis babapiskótát azért terítettem az edény aljára, de csak azért, hogy meglocsolhassam az eperpálinkával…
 
 
 
 
 
 
 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr34543013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pistanéni 2012.05.29. 13:46:22

Cicusok, a szamóca és az eper közti különbség:
1/ az epret a piacon veszed, 2/a szamócát erdőben szeded leginkább, egy eper cca 3-4 szamócával egyenlő.
Egyébként nem lehet rossz

Mézesmázos Mózes 2012.05.29. 13:46:51

Cica, imádom a blogodat, nagyon színvonalasan és jól főzöl, a fotók is gyönyörűek. DE. Ne hívjuk már fellengzősen szamócának a nagyüzemi "lóepret". A szamóca apró szemű, erdőben terem, illatos, és az íze is teljesen más. A fotókon eper van. :)
Ettől függetlenül továbbra is imádom az írásaidat, jó, hogy vagy!
MM
süti beállítások módosítása