Olyan, mintha mézeskalácsot innál, és jobb, mint a Starbucksban!
Én is azt hittem nyáron a banános-kardamomos jegeskávém után, hogy perverzebb már nem leszek, de megint sikerült egy lépéssel meghaladnom önmagam. Az ötletet a Starbucks adta - nem nagyon járok oda, az interneten bukkantam rá az információra, tehát lehet, hogy csak Amerikában taroltak vele. De ez egy borús szeptemberi délutánon történt, mikor ott árválkodott a konyhában egy nagy szelet, kihűlt sült tök - ami a kávémban lelte végzetét, és ez azóta minden tök sütésekor 1-2 darabbal megtörténik. Ugyanis brutálisan finom!!! Még mandulatejjel és steviával is, a jó kis zsíros tehéntejet és a mézet én csak hozzá álmodom... Próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni!
Hozzávalók (1 adag):
50 g sült sütőtök
1/2 kávéskanál ötfűszer keverék (vagy mézeskalács fűszerkeverék)
2 adag frissen főzött eszpresszó kávé
2 dl tej
1 evőkanál méz
1. A sült tököt a héjából kikaparjuk, és összeturmixoljuk a mézzel, a fűszerekkel és 1 dl hideg tejjel.
2. Lefőzünk két adag eszpresszó kávét (mindenki úgy, ahogy egyébként tenné).
3. A maradék 1 dl tejet megmelegítjük.
4. Egy nagyobb pohárban ezt a három összetevőt összekeverjük. A nagyon telhetetlenek tehetnek rá tejszínhabot is, és ha végképp nem bírnak magukkal, a tetejét még megszórhatják őrölt fahéjjal is.
Vigyázat, addiktív!!!