Imádom a spagettit - igazi jolly joker a konyhában. Télen - nyáron készülhet belőle gyors, finom és idényjellegű vacsora. Ez az aktuális kedvenc: igazi ízbomba. Csilis-narancsos-illatos, és még egy kis vörösbor is került a szószba. Kipróbáltam a tönkölylisztből készült tésztát: egy kicsit merevebb, mint a durumtészta, de jó ízű és egészséges. A maradék bor pedig nagyon jól jön ezeken a fagyos estéken.
Én szerencsére megúsztam az ónos esőt: itt a Börzsönyben egyelőre nincs jég és fagy - viszont annyi eső esett, hogy máris árad a patak. remélem, most nem önti el az utat, mint szeptemberben, mert a gumicsizma praktikus, de télen kicsit hideg viselet (arról nem szólok, hogy nem valami csinos...). Minden esetre feltöltöttem a tészta, paradicsomszósz és vörösborkészleteket arra az esetre, ha az időjárás remetelétbe kényszerít :-).
Hozzávalók / TESCO
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Tóth Milán Photography