A Két Cica Konyhája

Karácsonyi kacsapecsenye

2014.12.07. 14:32
Karácsonyi kacsapecsenye

 yi5m5468.jpg

Nem mindenki lelkesedik a halevésért, ezért nem árt karácsony előtt betárazni néhány egyszerű, előre elkészíthető receptet, ami másféle húsból készül. Megfigyelésem szerint a kacsa nagyon népszerű. Ezt a pecsenyét előre meg lehet sütni - ha a mártásban tároljuk, nem fog kiszáradni melegítés közben sem, és csak a grillezés fázisa marad a tálalás előtti időre, amitől finom ropogós lesz a bőre (ez egyrészt időtakarékos megoldás,másrészt nem nyomja el az ünnep illatát a kacsazsír szaga).

Készülhet friss szilvából (japán vörös szilvát még lehet kapni), fagyasztottból vagy cukormentes szilvalekvárral is, ha más nincs kéznél. A hús aromás - omlósra sül benne, a gyümölcsből pedig mennyei mártást készíthetünk a vacsorához. Én a zsírt is le szoktam önteni, és egy üvegben elteszem - jó lesz később mártásokhoz, de vannak családtagok, akik magában is "rájárnak", és friss kenyérrel tunkolják... 

HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS

Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó

Fotó: Tóth Milán Photography

yi5m5404.jpg

yi5m5412.jpg

 

yi5m5451.jpg

yi5m5475.jpg 

2h0_8095_logoval.jpg

 

2H0_8177_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr116964129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása