Unod már a lencselevest meg a főzeléket? A lencsesalátából is eleged van? Akkor ez a te recepted: isteni, pikáns vegaburger, amitől másképp nézel ezután a lencsére. Az elkészítése könnyű, és keveset nem is lehet készíteni belőle: tökéletes kaja az újévi évköszöntő bulira.
Előkészítés: 15 perc
Elkészítés: 30 perc
(Lisztmentes,Tejmentes, Cukorbeteg-barát)
Hozzávalók (8-10 adag):
A burgerekhez:
100 g Puy (speciális zöld) lencse, megfőzve
100 g vörös lencse, megfőzve
100 g zöld lencse, megfőzve
100 g borsó, megfőzve
1 hagyma, kockázva
5 gerezd fokhagyma, finomra reszelve
5 cm-es darab gyömbér, reszelve
1 piros chili, felkockázva
50 g pirított kesudió, durvára vágva
½ csokor koriander, apróra vágva
1 csokor menta, apróra vágva
2 evőkanál curry por
2 evőkanál őrölt kömény
2 evőkanál őrölt koriander
1 teáskanál chili pehely
2 tojás, enyhén felverve
50 g csicseriborsó liszt
10 pita kenyér a tálaláshoz, enyhén megpirítva
A mártáshoz:
100 g görög joghurt
2 evőkanál tahini paszta (szezámszósz)
2 teáskanál juharszirup
1 citrom reszelt héja és leve
¼ teáskanál chili por
Elkészítés:
Melegítsük fel a sütőt 180 fokra.
Keverjük össze a burger hozzávalóit és formázzunk belőle pogácsákat.
Egy serpenyőben hevítsünk fel 5 evőkanál olajat, és süssük át a burgereket mindkét oldalon, majd tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süssük a sütőben még 15 percig.
Közben keverjük össze a szósz hozzávalóit, és enyhén pirítsuk meg a pitát.
Frissen tálaljuk.
Ha mégis klasszikus lencsereceptet keresel, erre a linkre kattintva remek megoldásokat találsz!
Hozzávalók / TESCO: