A Két Cica Konyhája

Tőkehal ropogós, fűszeres bundában

2014.7.06. 13:53
Tőkehal ropogós, fűszeres bundában

     Így csempészhetünk egy kis strand-hangulatot a konyhába!     A tőkehal az angol fish&chips hagyományos alapanyaga, de aki velem együtt nézi Hugh Fearnley-Whittinstall halügyi kalandozásairól szóló sorozatot, tudja, hogy ők is törekednek a más halfajtákkal való kiváltására (makrélára…

Tovább

Cheesecake brownie áfonyával

Cheesecake brownie áfonyával

    A múlt héten, a dupla kávés brownie receptje után nagy volt az érdeklődés a krémsajtos, gyümölcsösebb változat után, úgyhogy közkívánatra megérkezett a recept. Jó hétvégi sütögetést kívánok! Aki nem sajnálja az időt, készíthet hozzá egy kis fagylaltot is, mivel igazi, nyári hétvége vár…

Tovább

Háromsajtos tészta fekete olívakrémmel

2014.7.01. 09:14
Háromsajtos tészta fekete olívakrémmel

     Most "kamraürítés" funkcióban üzemelek: valójában nincs is kamra (még), sőt  a konyha is fél lábon áll (még), így a dobozokból előkerülő alapanyagokat igyekszem inkább felhasználni - végül is tároltam őket eleget. Ebbe a tésztába egy toszkán nyaralásról származó olívakrém, ajándékba kapott…

Tovább

A nagyi borsólevese

2014.6.30. 08:59
A nagyi borsólevese

    Újdonságok mindig lesznek, de nem árt feleleveníteni néhány receptet, ami nélkül nem élet az élet.      Ilyen például ez a kora nyári, kerti borsóleves: annyiféle zöldfűszerrel, mindenféle technikákkal pürésítve esszük a borsót, hogy szinte feledésbe merült. Pedig kevés jobb dolog van a…

Tovább
süti beállítások módosítása