Ezt a receptet tekinthetjük "low budget" guacamolénak is, hiszen egy avókádót gyöngybabbal váltunk ki, ami lényegesen olcsóbb az előbbinél.
Hozzávalók (előétel, 4 adag):
1 nagy, érett avokádó
120 g koktélparadicsom
1 közepes lilahagyma
120 g főtt fehér gyöngybab
1 lime héja és leve
só, kevés őrölt fekete bors
4 ek extra szűz olívaolaj
4 tortilla lap
Elkészítés:
A paradicsomokat megmossuk, leszárítjuk.
Az avokádót kimagozzuk, és kikanalazzuk a héjából.
A lilahagymát apró kockákra vágjuk.
Az avokádóból, a gyöngybabból és a paradicsomból is teszünk félre egy kicsit a díszítéshez, majd az avokádót, a gyöngybabot, a lima héját és levét, a sót és borsot, az olívaolajat simára turmixoljuk.
A paradicsom nagy részét apróra vágjuk, és a hagymával együtt hozzákeverjük az avokádós krémhez, majd fél órára a hűtőbe tesszük.
A tálaláshoz megpirítjuk és negyedekre vágjuk a tortillákat. A krémet a tálaló tányérokra halmozzuk, megszórjuk a félretett avokádó kockákkal, gyöngybabbal, mellé halmozzuk a félbevágott paradicsomot, és frissen tálaljuk.
Fotók: Tóth Milán
Ha tetszett a recept, a Magok a konyhában című könyvsorozatom első kötetében, a Hüvelyesekben számtalan hasonló megoldást találsz a felhasználásuk megkönnyítésére.
A könyvről bővebben ITT OLVASHATSZ: