Ilyen egy igazi, kora tavaszi saláta... Az uborka ugyan a melegházból van, tehát van benne egy kis csalás, de akik ragaszkodnak a szezonális alapanyagokhoz, nyugodtan ki is hagyhatják.Viszont ha valamilyen főtt gabonapótlót, például kölest, barnarizst vagy quinoát keverünk bele (kb. 100 grammnyi mennyiséget), teljes értékű táplálékot kapunk, ami tökéletes húspótló lehet azoknak, akik böjtölnek, vagy egyébként is vegetáriánusok!
Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 10 perc
Lisztmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Cukorbeteg-barát
Hozzávalók (4 adag):
400g főtt csicseriborsó
1 uborka, apró kockákra vágva
1 csokor aprított korianderlevél
1 csokor aprított petrezselyemlevél
1 zöld chili, apróra vágva
1 lilahagyma, apróra vágva
citromlé, ízlés szerint
só, bors
Elkészítés:
A megfőzött csicseriborsót tegyük egy nagy tálba.
Keverjük hozzá az uborkát, a csilit, a lilahagymát,a petrezselymet és a koriandert.
Locsoljuk meg citromlével, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Fogyasztás előtt egy órára tegyük a hűtőbe.
További információk a csicseriborsóról és az alternatív gabonafélékről: magamitakartok.hu; ugyanez a FB-on: https://www.facebook.com/magamitakartok/timeline