A Két Cica Konyhája

Kapros harcsapaprikás

Kapros harcsapaprikás

  A tegnap posztolt túrós csuszára érkezett kommentek alapján a hozzászólók nagy része ezt az ételt kristálycukorral szereti – hogy bors kell-e hozzá, arról megoszlanak a vélemények. Nos, nem tudok nekik ellent mondani: én töpörtyűvel és cukorral együtt szoktam enni. Kivéve, ha…

Tovább

Rózsacukor készítés

2011.9.22. 07:40
Rózsacukor készítés

    Aki tejszínes rózsakrémmel töltött tortát álmodik magának, időben hozzá kell látnia az előkészületeknek...   A rendszeresen készített vaníliás cukor és a fahéjas cukor után kipróbáltam a rózsacukor gyártást  is – nem most, még júniusban. Azóta használtam, és elégedett…

Tovább

Pesto petrezselyemből

Pesto petrezselyemből

    Volt élet a pesto előtt, de már alig emlékszünk rá: a hagyományos, bazsalikomból készült változat annyira beépült gasztronómiai hétköznapjainkba.  Én ezt is házilag készítem, és szezonális szempontból most jött el az ideje a készletek feltöltésének.   Az elmúlt nyáron gyakran sütöttem halat…

Tovább
süti beállítások módosítása