A Két Cica Konyhája

Gesztenyés birsalmakrémleves

Gesztenyés birsalmakrémleves

   Az már kiderült gondolom, hogy ez lett a szezon alapanyag-párosítása: nem tudok tőle elszakadni. De talán ez nem is olyan nagy baj: felfedezem a benne rejlő dimenziókat (szmájli!). Egyébként rejlik egy kis küldetéstudat abban, ahogy a birsalmát népszerűsítem: igaz, hogy nem nagyon lehet kapni,…

Tovább

Fűszeres töltött padlizsán

Fűszeres töltött padlizsán

     Múlt vasárnap a Sofitelben elkészítettem egy régi töltött padlizsán receptemet, és munka közben kialakult a fejemben egy másik változat, amivel nem vártam sokáig – szerencsére. Most éppen ez az aktuális kedvenc ételem, feltétlenül próbáljátok ki, isteni! Bár bébispenóttal fotóztuk, azért egy…

Tovább

Tököt vájni tilos!

Tököt vájni tilos!

      Utálom a Halloweent: nemcsak bugyuta, hanem kifejezetten kártékony, és egyáltalán nem ünnep.   Soha nem gondoltam volna korábban, hogy eljön az idő, mikor be kell zárnom a macskáimat legalább két hétre, mert veszélybe kerül az életük. Igaz, ez „csak” a fekete és a fehér cicák esetében van…

Tovább

Rakott krumplit mindenkinek!

Rakott krumplit mindenkinek!

        Mostanában minden asztalnál ül legalább egy vegetáriánus: ha vendégeket hívok, eleve úgy főzök, hogy mindenki tudjon valamit enni. Egy rakott krumplit készítettem legutóbb „mindenki kedvére”: a kolbász helyett spenót került bele, és a húsevők kaptak hozzá roston sült…

Tovább
süti beállítások módosítása